Det bliver ikke brug for den store rundvisning i kommunen, når den nye chef for Job- og Vækstcenteret 1. juli træder ind ad døren på rådhuset i Middelfart. Efter en grundig rekrutteringsproces med 23 kandidater til stillingen har ansættelsesudvalget netop peget på 50-årige Jeanette Johansen, der de seneste måneder har været konstitueret i stillingen.

- Jeg er rigtig glad for, at Jeanette nu overtager roret permanent. Vi har haft en god proces omkring rekrutteringen til stillingen – med dygtige kandidater. Det er altid vigtigt. Men nok særlig vigtigt, når der er en stærk kandidat internt. I processen har vi løftet blikket – og det betyder, at vi nu på et godt og solidt grundlag kan ansætte den bedste, fortæller kommunaldirektør Willy Feddersen.

Han har været formand for ansættelsesudvalget, som også bestod af repræsentanter fra medarbejderne, lederne i Job- og Vækstcenteret samt en kollega fra kommunens chefgruppe.

Jeanette Johansen kommer fra en stilling som teamleder i Job- og Vækstcenteret og har mere end 20 års erfaring inden for beskæftigelsesområdet (heraf 10 år med ledelse). Hun har en master i offentlig ledelse fra SDU, og hun kender kommunen ud og ind – privat er hun nemlig bosiddende i Nørre Aaby.

- At stå i spidsen for beskæftigelsesområdet kræver både ordentlighed og stor ro. Det er et område, hvor vi skal hjælpe og støtte borgere, som af mange forskellige årsager har svært ved at holde – eller få – en plads på arbejdsmarkedet. Det er et område, hvor vi sammen med vores lokale virksomheder skal arbejde aktivt med at sikre, at de rette kompetencer er til stede nu og i fremtiden. Og så er det et område, som gennem årene har været præget af reformer og store ændringer, som vi skal agere i. Jeanette Johansen har kapaciteten til sammen med medarbejderne at fortsætte de gode takter – og udvikle området fremadrettet, siger Willy Feddersen.

Jeanette Johansen selv glæder sig nu til for alvor at komme i gang.

- Vi er i en spændende tid, som kræver handling. Også på beskæftigelsesområdet. Vi oplever stor vækst i vores område - og en tæt dialog med virksomhederne er afgørende for, at vi på én gang kan arbejde for at sikre de rette kompetencer til fremtiden, samtidig med, at vi støtter ledige i at få fodfæste på arbejdsmarkedet. Vores opgave er dobbelt. Men når vi gør det godt, så går løsningerne hånd i hånd. Det er både spændende og meningsfyldt - og jeg er stolt over at skulle løfte opgaven sammen med ledere og medarbejdere.