Det er FNs Verdensmål nr. 11 – Bæredygtige byer og lokalsamfund der er temaet i 2022, og det har givet planlægningsgruppen, der repræsenterer Vejen, Fredericia, Middelfart, Haderslev, Billund og Kolding kommuner, travlt forud for fondskonferencen.

- Valget af temaet ”Bæredygtige byer og lokalsamfund” har vist sig at være helt rigtigt. Bæredygtighed omfatter på konferencen både det miljømæssige, økonomiske og sociale aspekt af begrebet, og det lader til, at vi har ramt helt rigtigt i forhold til det fokus som fondene har for øjeblikket, fortæller Mette Kuntz Jensen, Strategisk konsulent, i Kolding Kommune.

En af de større fonde der allerede har meldt sin ankomst, er Nordea-fonden.

- Nordea-fonden støtter gode liv. Vi har ingen færdig opskrift på det gode liv, men vi tror, at gode liv bæres af fællesskab og aktivitet, gerne i lokalsamfundet, der hvor man bor, fortæller Tine Wickers, Kommunikationschef, i Nordea-fonden.

I øjeblikket er Nordea-fonden i gang med at opdatere sin uddelingsstrategi og deltagerne til Fondskonferencen bliver nogle af de første, der får mulighed for at høre om den.

- For os er Fondskonferencen en af årets vigtigste konferencer, fordi vi møder hundredvis af foreninger og ildsjæle, som brænder for at skabe gode liv i deres nærområde. Det gør os klogere på, hvad der rør sig i lokalsamfundene, og hvad der skal til for at styrke fællesskaberne. Men allervigtigst er det, at vi kan rådgive om, hvordan man går til ansøgningsarbejdet; Er Nordea-fonden den rigtige fond at søge og hvad forventer vi af en ansøgning? forklarer Tine Wickers.

En af de andre tilmeldte ”fonde” er Slots- og Kulturstyrelsen der vil præsentere Creative Europe-programmet. Bæredygtighed, klima, men også miljø, er vigtige emner, når man arbejder med kultur på europæisk plan fortæller Saxe Lomholt, afdelingsleder i Slots- og Kulturstyrelsen.

Nogle af de temaer Creative Europe har fokus på og byder ind med, er blandt andet ”European Bauhaus”, der handler om funding til bæredygtigt europæisk byggeri med fokus på kunst og kultur, samt Samarbejde om europæiske kulturprojekter.

Ud over Nordea-fonden og Slots- og Kulturstyrelsen har mange andre større fonde meldt sin ankomst, og deltager både med oplæg samt en stand på konferencen. Hvilke fonde der er tale om, kan du se på www.middelfart.dk/fondskonference hvor arrangørgruppen løbende vil lægge seneste nyt om konferencen ud.

Fondskonferencen afvikles i Vejen Idrætscenter tirsdag den 1. marts 2022, fra klokken 16-21 – interesserede (standholdere/fonde) kan stadigvæk nå at tilmelde sig og kontakte arrangørgruppen.


Yderligere informationer:

Sabine Christensen, Fundraising- og Udviklings-konsulent, Middelfart Kommune, tlf. 8888 5010, sabine.christensen@middelfart.dk