Fredag formiddag fik Middelfart Kommune overrakt Kommunernes Landsforenings (KL) på scenen til Kommunalpolitisk Topmøde, der i disse dage løber af stablen i Aalborg.

Det blev Middelfart Kommunes grønne energifællesskaber, der vandt den allerførste uddeling af Kommunernes KLimapris. En pris KL har stiftet for at give de mange grønne initiativer i kommunerne den opmærksomhed og anerkendelse, de fortjener.

Middelfart Kommune vandt prisen for aktivt at udvikle lokale energifællesskaber drevet af borgerne selv. Blandt eksemplerne er ”Sol-Over-Brenderup”, der er en solcellepark opfundet, igangsat, drevet og ejet af borgerne i Brenderup. Og i Føns har borgerne energirenoveret og etableret deres helt eget nærvarmesystem baseret på jordvarme og resttræ.

Borgmester, Johannes Lundsfryd Jensen udtaler: 

- Det er fantastisk, at KL påskønner det samarbejde med private projekter, som vi i Middelfart Kommune har arbejdet så hårdt på. Hvis vi skal i mål med klimaudfordringerne, så er myndigheder, virksomheder og private nødt til at finde løsninger sammen. I både Føns og Brenderup kan man se, hvor langt vi kan nå når alle trækker med og samarbejder konstruktivt.

Hele nyheden kan læses hos KL:

https://www.kl.dk/forsidenyheder/2022/marts-2/middelfart-kommune-vinder-kl-s-nye-klimapris/