Når H.K.H. Prins Christian 15. oktober fylder 18 år, inviterer Kongehuset to unge fra hver kommune til at deltage i fejringen. De to unge inviteres til at deltage i et gallataffel på Christiansborg Slot i anledningen af prinsens fødselsdag.

Dronningen er vært for et gallataffel på Christiansborg Slot, hvor blandt andre repræsentanter fra et udvalg af landets ungdomsorganisationer samt unge, som har markeret sig inden for sportens, kunstens og kulturens verden, inviteres.

Det er desuden ønsket fra Kongehuset, at gallataflets deltagere skal repræsentere hele landet og dets mangfoldighed, hvorfor Kongehuset i samarbejde med landets kommuner inviterer op mod 200 unge fra rigsfællesskabet til at deltage i fejringen, idet hver af Danmarks kommuner samt Grønland og Færøerne får mulighed for at udvælge to 18-årige til at deltage i gallataflet.

Gallataflet er Kongehusets hovedbegivenhed i fejringen af Prins Christian, og der er lagt op til en stor fest med festlig påklædning, middag og dans.

Sådan kan du deltage
Hver kommune er blevet bedt om at udpege to unge - i Middelfart Kommune vælges de to unge ved lodtrækning. Kongehuset ønsker, at hver kommune udvælger to deltagere, som på dagen (15. oktober) er 18 år gamle og er af forskelligt køn.

Middelfart Kommune opfordrer alle, der er 18 år på dagen for gallataflet og har lyst til at deltage, til at melde sig senest 8. september 2023.

De to deltagere findes ved lodtrækning og bliver kontaktet direkte af Middelfart Kommune. Herefter vil de modtage en invitation med flere oplysninger direkte fra Kongehuset.