Byrådssalen i Middelfart Rådhus summede af forventning, da Bælthaven Middelfart og Anders Bærholm Frikke blev hædret med Middelfart Kommunes klimapris Klimastafetten.

Middelfart Kommunes Byråd uddeler hvert år to klimapriser: En til årets Klimaprojekt og en til årets Klimafighter.

Årets Klimaprojekt blev uddelt til Bælthaven Middelfart for foreningens indsats for at udbrede kendskabet til bæredygtige, marine fødevarer direkte fra Lillebælt. Foreningen er drevet af frivillige og omdrejningspunktet er den maritime havhave, hvor der dyrkes muslinger og tang.
Foreningen arbejder aktivt med at skabe dyrkningsfællesskaber og har i 2022 udleveret 2.600 kg muslinger til deres medlemmer.

Som årets Klimafighter blev Anders Bærholm Frikke hædret. Anders Frikke blev hædret for sin sit arbejde med at koble klima, miljø og bæredygtighed i sit daglige virke som gymnasielærer på Middelfart Gymnasium & HF. Med et bredt netværk på tværs af landet, arbejder Anders Frikke utrætteligt med at engagere unge i kampen om at påvirke politikere og den generelle offentlighed i at tage klimaspørgsmålet alvorligt. Metoden for Anders er her at rumme ungdommens aktivisme uden at slukke deres ild.

I alt var der seks nominerede til de to klimapriser. Årets vindere er udpeget af et bedømmelsesudvalg bestående af en borger, vinderne fra sidste år samt repræsentanter fra byråd, erhvervsliv og forvaltningen i Middelfart Kommune.