Når Børnehuset Naturbyen den 1. oktober 2023 slår dørene op for de første børnehavebørn, bliver det med Lonny Thomsen ved roret som leder.

Her skal hun være med til at samle personale og børn i Ø-Frittens tidligere lokaler ved Lillebæltskolen, indtil de efter planen kan flytte ind i helt nye rammer i Naturbyen syd for Skrillinge i løbet af foråret 2025.

Med sig har hun 10 års erfaring som pædagogisk leder i henholdsvis Vejle Kommune og Fredericia Kommune.

Arbejdet med at omdanne den tidligere SFO ved Lillebæltskolen til en daginstitution med plads til leg, udvikling og læring er allerede i fuld gang, og Lonny Thomsen glæder sig til at byde personale, børn og forældre velkommen.

- Sammen med personalet venter der en enormt spændende opgave i at finde ud af, hvem vi er, og hvad vi gerne vil være. Allerede nu arbejder jeg for at få skabt nogle spændende læringsmiljøer med leg, læring og fordybelse og plads til at gå på opdagelse, siger Lonny Thomsen og understreger:

- Vi skal skabe et hus, som både børn, forældre og personale fortæller gode historier om, og vi skal give børnene nogle omgivelser, hvor de har de bedste muligheder for at udvikle sig fra middelfartbarn til verdensborger.

Rolig opstart

Børnehuset Naturbyen kommer som udgangspunkt til at tilbyde 24 vuggestuepladser og 110 børnehavepladser, når børnehuset står klar i 2025, men i første omgang er det 48 børnehavebørn, der i mindre etaper starter stille og roligt op i Ø-Fritten.

- I Dagtilbud er vi glade for, at Lonny er startet hos os. Lonny er stærkt optaget af at skabe gode og udviklende læringsmiljøer for alle børn, og opgaven med at etablere et helt nyt børnehus fra bunden i tæt samarbejde med forældre og nye medarbejdere er en opgave, som Lonny både er optaget af, men netop også evner at kunne udvikle, siger dagtilbudschef i Middelfart Kommune, Annette Friis.

Modellen med at samle personale- og børnegruppen i midlertidige lokaler, inden de endelige rammer står færdigbygget, er inspireret af forløbet med Børnehuset Hyllehøj i Middelfart, hvor man med succes har oprettet en helt ny institution i andre lokaler, indtil børnehuset er bygget færdigt.

Ø-Fritten har hidtil huset SFO-børnene fra Lillebæltskolens 2. og 3. klassetrin, som imens byggeriet af Børnehuset Naturbyen foregår, vil være i Lillebæltskolens øvrige lokaler.

Lonny Thomsen tiltrådte stillingen som leder i Børnehuset Naturbyen den 1. juni 2023.

 

Kontaktinformation

Er du nysgerrig på at høre mere om Børnehuset Naturbyen, er du velkommen til at kontakte: