Middelfart vinder pris som Europas mest bæredygtige destination

Ved et møde i Bruxelles i går blev det Middelfart, der høstede europæisk hæder og vandt prisen som Europas mest bæredygtige destination; European Destination of Excellence.

 
 
 
Pressemeddelelse
27. oktober 2021
 
 
 
 

Middelfart vinder pris som Europas mest bæredygtige destination

 
 
 
 

Ved et møde i Bruxelles i går blev det Middelfart, der høstede europæisk hæder og vandt prisen som Europas mest bæredygtige destination; European Destination of Excellence.

 
 
 
 

Middelfart vandt prisen i aftes - en pris, der betyder, at Middelfart nu får styrket sin internationale markedsføring og bliver rollemodel for andre kommuner og byer i Europa.

 

- Jeg er stolt af, at vores indsats for klima og bæredygtighed endnu engang har høstet international anerkendelse. Vi startede lokalt med politiske beslutninger om klimaet, vi begav os nationalt med klimafolkemødet - og nu bliver vi også kendt i Europa for at være en bæredygtig destination i topklasse. Et af de tiltag, vi arbejder på i øjeblikket er, at vi vil skabe et internationalt spor på Klimafolkemødet. Klimafolkemødet skaber forandring og forankring - det glæder vi os til at dele med hele Europa, udtaler borgmester Johannes Lundsfryd.

 

Ifølge juryen er årsagen til at vælge Middelfart, at Middelfart er en lille destination med skyhøje ambitioner, og som har potentiale for at være forbillede for hele Europa. 

 

Også hos VisitMiddelfart, der sammen med Brobygning Middelfart har skrevet ansøgningen er der begejstring.

 

- Det er fantastisk, at vi som førstegangsnomineret til prisen ryger direkte ind på en førsteplads. Vi kan jo se på FNs seneste klimarapport, at der er behov for handling. Og jeg synes, at vi kan være stolte af at være på forkant inden for klima, bæredygtighed og turisme på internationalt niveau, fortæller Formand for VisitMiddelfart Jane Madvig Søndergaard.

 

Prisen kan blive et springbræt til at udvikle den bæredygtige turisme endnu mere, mener turistchef ved VisitMiddelfart Majbritt Chambers:

 

- Vi vil have fat i de turister, der gerne vil opleve et bæredygtigt ophold med oplevelser, der belaster naturen mindst muligt. Derfor udarbejder vi en langsigtet bæredygtig turismestrategi, som også omfatter de internationale gæster, som EDEN-awarden kommer til at tiltrække. Vi har allerede en lang række bæredygtige overnatningsmuligheder og aktiviteter og med denne award vil vi arbejde endnu mere med bæredygtighed i 2022.

 

Med udnævnelsen følger professionel hjælp til at udvikle internationale kampagner, der skal understøtte sæsonorienteret turisme og skabe endnu flere oplevelser og aktiviteter i Middelfart i 2022.

 

Læs mere om prisen på EDENS officielle hjemmeside

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Turistchef Majbritt Chambers, VisitMiddelfart, telefon 2014 7719

Borgmester Johannes Lundsfryd, telefon 2528 4142

 
 
 
 
    
 
 
 
 

I Middelfart Kommune forbinder vi tingene. Vi forbinder historie og fremtid i udviklingen af Danmarks vækstcentrum. Vi forbinder væksten med en bæredygtig omstilling. Vi forbinder mennesker, der er forskellige, i stærke fællesskaber. Og vi forbinder helt bogstaveligt Danmark, øst og vest. Broerne til alting begynder her.