Middelfart Byråd har den 2. december 2024 vedtaget Forslag til Kommuneplan 2025 - 2037. Kommuneplanforslaget er i høring fra d. 4. februar, og du kan til og med den 1. april 2025 sende bemærkninger til kommuneplanforslaget og den tilhørende miljøvurdering.

Torsdag d. 6. marts afholder Byrådet et offentligt dialogmøde. Se mere om kommuneplanforslaget, høringen, dialogmødet med mere herunder.

Luk alle
Åben alle

Kommuneplanforslaget, miljøvurderingen og screeningen findes på:

Forslag til Kommuneplan 2025 - 2037 - Middelfart Kommune

Byrådet holder et dialogmøde torsdag den 6. marts 19.00 – 21.00 på Middelfart rådhus, hvor alle er velkomne.

Du får mulighed for at blive klogere på kommunens planlægning og deltage i dialogen om kommunens udvikling og hvordan kommuneplanen omsættes til virkelighed.

Program for dialogmøde:

  • Velkomst ved borgmester, Johannes Lundsfryd Jensen
  • Kort introduktion til Forslag til Kommuneplan 2025 og temaerne på standene
  • Forfriskning
  • 5 stande, hvor følgende temaer tages under behandling:
    1. Bæredygtig byudvikling og grøn by
    2. Klima- forebyggelse og tilpasning
    3. Det åbne land og naturen
    4. Mit område
    5. Mobilitet og forbindelser

Tilmelding til mødet kan ske via dette link. 

Du kan til og med den 1. april 2025 sende bemærkninger til kommuneplanforslaget og den tilhørende miljøvurdering.

Er du virksomhed eller borger kan dit høringssvar sendes med sikker post til Teknik og Miljøforvaltningen.

Eller sendes til: Teknik- og Miljøforvaltningen, Nytorv 9, 5500 Middelfart.

Vi gør opmærksom på, at der er åbenhed i myndigheders sagsbehandling. Indkomne bemærkninger er omfattet af reglerne om aktindsigt og vil desuden blive offentliggjort på kommunens hjemmeside i forbindelse med den politiske behandling af sagen.

 

Byrådet vedtog d. 4. december 2023 Plan- og bæredygtighedsstrategi 2023, der danner grundlag for kommuneplanrevision 2025. Du kan se Plan- og bæredygtighedsstrategi 2023 under Strategier. I henhold til beslutningen i planstrategien er der sket en delvis revision af kommuneplanen.

Udover de revisionstemaer, der er nævnt i Plan- og bæredygtighedsstrategien, har den øvrige revision af kommuneplanen været af redaktionel karakter, herunder opdateringer og redigeringer af samtlige tekster, indskrivning af ny lovgivning mv.

Kommuneplanforslaget er opbygget af en fælles del - der er lavet i samarbejde med de øvrige kommuner i Trekantområdet: Billund, Fredericia, Haderslev, Kolding, Vejen og Vejle - og en lokal del for Middelfart Kommune. Det samlede kommuneplanforslag inkl. læsevejledning findes på:

Forslag til Kommuneplan 2025 - 2037 - Middelfart Kommune.

Byrådet skal efter § 12 i Lov om planlægning virke for planens gennemførelse. Når planen er endeligt vedtaget, kan Byrådet modsætte sig udstykninger og bebyggelse, som er i strid med kommuneplanens rækkefølgebestemmelse, og byrådet kan hindre opførelse af bebyggelse eller ændret anvendelse, som er i strid med rammerne. Forbud kan dog ikke nedlægges, hvis området er med i en lokalplan.

Middelfart Kommune har i samarbejde med de øvrige kommuner i Trekantområdet lavet en miljøvurdering af de væsentlige ændringer af kommuneplanen. Den offentliggøres samtidig med kommuneplanforslaget, og du har mulighed for til og med den 1. april 2025 at komme med bemærkninger til miljøvurderingen. Bemærkninger til miljøvurderingen indsendes på samme måde som bemærkninger til kommuneplanforslaget.

Som supplement til ovennævnte miljøvurdering har Middelfart Kommune lavet en screening af, om de mindre ændringer i Middelfarts lokale del af kommuneplanen (primært kommuneplanrammerne) har en væsentlig indvirkning på miljøet. Middelfart Kommune har vurderet, at ændringerne ikke har en væsentlig indvirkning på miljøet.

Hvis du ønsker at klage over afgørelsen om, at der ikke udarbejdes miljøvurdering for en del af de lokale ændringer af kommuneplanen, kan du klage til Planklagenævnet indtil 4 uger efter miljøscreeningen er offentliggjort, dvs. inden d. 5. marts 2025.

Du klager via Klageportalen, som du finder på borger.dk og virk.dk. Du logger på ligesom du plejer, typisk med MitID. Klagen sendes gennem Klageportalen til den myndighed, der har truffet afgørelsen. En klage er indgivet, når den er tilgængelig for myndigheden i Klageportalen. Når du klager, skal du betale et gebyr. Du betaler gebyret med betalingskort i Klageportalen. Klagegebyrets størrelse kan ses på nævnets hjemmeside naevneneshus.dk.

Planklagenævnet skal som udgangspunkt afvise en klage, der kommer uden om Klageportalen, hvis der ikke er særlige grunde til det. Hvis du ønsker at blive fritaget for at bruge Klageportalen, skal du sende en begrundet anmodning til Teknik- og Miljøforvaltningen, Nytorv 9, 5500 Middelfart eller med sikker post til Teknik og Miljøforvaltningen via Mit ID på borger.dk. Middelfart Kommune videresender herefter anmodningen til Planklagenævnet, som træffer afgørelse om, hvorvidt din anmodning kan imødekommes.

Vil man anlægge retssag, skal man gøre det inden 6 måneder, jf. Planlovens § 62, stk. 1.


Indtil den ny Kommuneplan 2025 er endeligt vedtaget – som forventes at ske i juni 2025 – så gælder Kommuneplan 2021, der findes på:

https://middelfartkommuneplan.dk 

Har du spørgsmål, kan du kontakte Vibeke Nørby på telefon 8888 4798 eller pr. mail vibeke.norby@middelfart.dk.