- Sidste år var her stille. Der var ingen stemmer til at fylde rummet, ingen grinte eller skålede og ønskede hinanden godt nytår. Laden her på Hindsgavl Slot stod gabende tom. Ligesom andre dele af samfundet var tømt for liv. I år må vi samles. Vi er igen tættere på hinanden, og det har vi brug for. Hvor er det dejligt at se jer alle igen!
Sådan indledte borgmester Johannes Lundsfryd Jensen sin tale til Middelfart Byråds traditionsrige Nytårskur, der onsdag eftermiddag blev afholdt på Hindsgavl Slot.
I år var stilheden i Laden skiftet ud med lyden af glas, der blev klinket mod hinanden og omkring 600 gæster, der havde fundet vej til den gamle herregård for at byde det nye år velkommen.
En kommune i vækst
Sidste års stilhed har ikke sat mange spor på det seneste års udvikling i Middelfart Kommune, og 2022 var ifølge borgmester Johannes Lundsfryd Jensen et år med flere milepæle, der understreger, at Middelfart Kommune er i vækst – både i forhold til nye indbyggere og voksende erhvervsliv.
- De mange tiltag har kastet et hav af priser af sig. Det er imidlertid ikke priser, men resultater, der forandrer verden. Middelfart Kommune er Danmarks grønne vækstkommune, og det er min oplevelse, at det faktisk betyder noget – også når vi skal trække borgere til, og når virksomheder skal rekruttere nye medarbejdere, uddybede borgmesteren i sin tale.
Diversitet på arbejdspladser
Vækst og bæredygtighed var et gennemgående tema til Byrådets Nytårskur. Gæstetaler Nina Østergaard Borris, administrerende direktør og medejer af den globale USTC-koncern med hovedsæde i Middelfart, kom blandt andet ind på, hvorfor det er vigtigt for lokale virksomheder, at Middelfart er i konstant udvikling – både som by og som kommune.
- Det er afgørende for erhvervslivet, at der skabes grobund for, at virksomheder kan vokse – det kan både være fysisk med gode byggegrunde og interessante lokationer. Men der er også brug for en levende by med skoler, børneinstitutioner, kultur og et levende handelsliv, vi som virksomheder kan have glæde af, når vi skal tiltrække de dygtigste medarbejdere, sagde Nina Østergaard Borris.
Men hun understregede også, at bæredygtighed handler om mere end grønne tiltag.
- For os handler bæredygtighed også om at have diversitet i vores selskaber. Vi tror på, at arbejdspladser fungerer bedst, når der er en ligelig repræsentation af køn i alle lag, og når der gives plads til mangfoldighed på tværs af kulturer, alder og uddannelse, indledte Nina Østergaard Borris inden hun udtrykte sin begejstring for Middelfart Kommunes ligestillingsplan.
Tæt samarbejde med foreningsliv
En af de foreninger, som havde fundet vej til Nytårskuren på Hindsgavl Slot var Føns og Omegns Lokaludvalg i form af formand Ib Bager. Siden Middelfart Byråd vedtog projektet ”Bæredygtige Lokalsamfund” i 2018, har Ib Bager oplevet en stor udvikling i Føns. Derfor var han også mødt op for at høre borgmesterens tale.
- Det er altid interessant at høre, hvad borgmesteren har at sige. Han har sammen med byrådet iværksat nogle meget fine udviklingsplaner, som vi har udviklet i fællesskab, og som er ved at blive implementeret, og det er vi meget glade for. Det kunne han sagtens være kommet ind på, mener Ib Bager, som oplever et stærkt samarbejde mellem Føns og Omegns Lokaludvalg og Middelfart Kommune.
- Bæredygtighed har mange facetter, og det har de også bygget ind i vores udviklingsplan. Vores ønsker til udviklingen bliver behandlet seriøst, og jeg oplever, at vi uhæmmet får lov til at komme med input, fortæller Ib Bager.
Vigtige fællesskaber
- Når man spørger, hvad Middelfart er, siger nogle en by. Andre en kommune. Middelfart er alle os, der er her i dag, vores familier, venner og kolleger. Middelfart er de fællesskaber, vi skaber, og de mål vi sætter og arbejder for at nå, understregede borgmester Johannes Lundsfryd Jensen, inden han afsluttede sin tale med at ønske de fremmødte et godt nytår.