- Det har været dejligt at opleve en generelt god tilslutning fra lokaludvalg, borgere og mange andre til Plan- og Bæredygtighedsstrategien. De mange input og gennemarbejdede høringssvar giver en god grobund for det videre arbejde med blandt andet Kommuneplan 2025.
Sådan lyder det fra borgmester Johannes Lundsfryd Jensen, efter at byrådet på dets seneste møde fik vedtaget Plan- og Bæredygtighedsstrategien. Nu starter processen med at få udarbejdet blandt andet Kommuneplan 2025.
Og netop det har høringsperioden for Plan- og Bæredygtighedsstrategien været en god katalysator for. Der indkom 33 høringssvar, hvilket er væsentligt mere, end hvad Middelfart Kommune tidligere har oplevet.
- I høringssvarene er der mange spændende perspektiver på, hvordan vi som kommune bør udvikle os. Det gælder både inden for erhvervslivet, byudvikling, bæredygtighedsmæssigt samt på trafik- og mobilitetsområdet, siger Johannes Lundsfryd Jensen og fortsætter:
- De forskellige forslag glæder jeg mig til at arbejde videre med i kommuneplanrevisionen. For Kommuneplan 2025 kommer til at udstikke retningen og give rammerne for, hvordan Middelfart Kommune de kommende år kan udvikle sig som et af Danmarks mest attraktive steder at leve, bo, arbejde og opleve.
Hvad er Kommuneplanen?
Kommuneplanen er kommunens overordnede plan for, hvordan kommunen skal udvikle sig og bruge sine arealer. Kommuneplanen er 12-årig, men revideres hvert 4. år.
Kommuneplanen sammenfatter og konkretiserer de overordnede politiske mål for udviklingen i kommunen. Her fastlægger byrådet politikken for byernes udvikling og for det åbne land.
Kommuneplanen er en plan for hele kommunen og giver et sammenhængende overblik over den fremtidige udvikling i et helhedsperspektiv. Derudover handler kommuneplanen også om arealregulering, hvilke arealer må man bruge til hvad og på hvilke vilkår.