Middelfart Kommunes skoleafdeling har ønsket at samle tilbuddene Hyllekvisten på Hyllehøjskolen og Karlsvognen på Strib Skole for at styrke fagligheden og rammerne om børnene – frem for at have to små tilbud. Begge tilbud er til skolebørn med primært autismelignende vanskeligheder. Derfor samles tilbuddene i Karlsvognen, og Strib Skole vil dermed opbygge specielle kompetencer indenfor børn med specialpædagogiske behov.


Spørgsmål og svar

Luk alle
Åben alle

Det har aldrig været planen, at børn skal undervises i en kolonihave. Det har været nævnt, at kolonihaven ved Hyllehøjskolen kan bruges som et trygt mødested under en opstart, hvis der er brug for et roligt miljø og vejret tillader det.

Der har tidligere uden større udfordringer været flere børn i Karlsvognen end der vil komme med sammenlægningen af Hyllekvisten og Karlsvognen. Derudover ønsker skoleafdelingen at indgå i dialog med forældrene til både nuværende og kommende elever i Karlsvognen for at tilpasse de fysiske rammer, så der tages hensyn til børnenes behov.

Der har tidligere været op til 18 elever i Karlsvognens lokaler. Hvis flere elever visiteres til Karlsvognen, vil der blive taget stilling til om lokalerne kan rumme det, og hvad der eventuelt skal forandres for at tage hensyn til børnenes behov.
Derudover vil flere lokaler på Strib Skole blive taget i brug, hvis det bliver nødvendigt.

Nej, kolonihaven på Hyllehøjskolen var kun tænkt som et muligt mødested for korte samlinger i en opstartsperiode. Der vil derfor ikke blive kørt børn rundt mellem Karlsvognen på Strib Skole og Hyllehøjskolen.

I forbindelse med, at de to tilbud samles i Karlsvognens lokaler, vil lokaler, indretning og inventar blive gennemgået. Her vil der blandt andet blive lagt vægt på, at rammerne er tilpassede børnenes behov, kan anvendes fleksibelt efter det enkelte barns behov og at rummene kan tilpasses med fleksible møbler fx på hjul. Det er muligt at indrette, så hvert barn har sin egen plads, men godt kan sidde sammen, når det er en del af det pædagogiske arbejde.

Nej, lokalerne vil som beskrevet ovenfor blive gennemgået. Er der behov, vil der blive skiftet ud i inventar eller etableret flere adgange, så de fysiske rammer matcher elevernes behov.

Karlsvognen ligger fysisk i en selvstændig bygning tæt på parkeringspladsen på Strib Skole. Fagbygningen og hallerne er placeret med let adgang for Karlsvognen. Ved hver elevplads er der skillevægge, så hver elev kan trække sig ind i sit eget ”lille rum” ved behov.

Udgiften er den samme for en elev på Hyllekvisten og i Karlsvognen. Det har derfor ingen økonomisk betydning/giver ingen besparelse at samle eleverne på Karlsvognen.