Referat for Børn- Kultur og Fritidsudvalget møde den 08. oktober 2024
200. Opfølgning på Kulturmøde '24
Sagsnummer: 2024-008360
Sagsbehandler: Henrik Louring
Præsentation
Kulturmødet '24 blev afholdt på Brenderup Højskole 19. september 2024 med omkring 60 kulturaktører fra 35 forskellige foreninger, organisationer og institutioner i hele Middelfart Kommune. I denne sag samles op på mødet.
Forvaltningen foreslår
- at udvalget evaluerer mødet
- giver input til placeringen af Kulturmødet '25
Sagsbeskrivelse
Kulturmødet gennemføres årligt med henblik på at forfølge de politiske mål indenfor kulturområdet, herunder et øget samarbejde med kulturens forskellige aktører bl.a. med henblik få at flere til at engagere sig i det lokale kulturliv og at inddrage flere i udviklingen af kulturaktiviteter.
Årets møde startede med en rundvisning på højskolen, der dels arbejder med bæredygtigt og "off grid" byggeri, bl.a. "Halmhuset", har internationale elever og samarbejder med Brenderup Højskoles Musikforening.
Årets inspirationsoplæg, hvor professor emeritus Johs. Nørregaard Frandsen fortalte om bevægelsen fra landbrugssamfund til bysamfund i perioden 1950-2020, der har haft betydning for bosætning, fællesskaber og kulturaktiviteter. Kulturel kapital blev fremhævet som meget væsentligt for samfundsudviklingen.
Derefter var der drøftelse af den kulturkanon, der arbejdes på at skabe for Middelfart kommune. Den blev drøftet med de tilstedeværende i grupper, ligesom den tilknyttede illustrator, der skal vise højdepunkterne i et geografisk perspektiv, blev introduceret.
Efterfølgende var der indlæg fra Brenderup Højskoles Musikforening og Railroad Festival, før aftenen sluttede med et kulturelt indslag ved poetry slammer Emil Nygård.
Der gennemføres pt. en evaluering ved deltagerne, der præsenteres på mødet.
Kulturmødet '23 blev afholdt på CLAY Keramikmuseum i november 2023.
Økonomi
Høring
Klima & bæredygtighed
Beslutning
Drøftet.
Behandlingsplan
Bilag
201. Beslutning vedr. deltagelse i fremtidig kulturregionssamarbejde
Sagsnummer: 2024-006522
Sagsbehandler: Steen Møller
Præsentation
Kulturministeren har sendt et lovforslag om ophævelse af Kulturministeriets kulturaftaler med kommunerne i høring. Der er en forventning om, at lovforslaget vil blive vedtaget, hvilket vil betyde, at regeringens kulturaftaler med kulturregionerne opsiges pr. 1. januar 2025. Der vil dog fortsat være statslige midler til samarbejder på kulturområdet, hvis kommunerne bag kulturregionerne ønsker at fortsætte samarbejdet.
De nuværende kulturregioner, herunder Kulturregion Trekantområdet, skal melde tilbage senest 23. oktober, hvor vidt man ønsker at fortsætte.
Forvaltningen foreslår
- at Børn, Kultur og Fritidsudvalget tilkendegiver, om man ønsker at fortsætte samarbejdet i Kulturregion Trekantområdet på de i sagsfremtillingen angivne forudsætninger.
Sagsbeskrivelse
Middelfart Kommune har været en del af kulturaftalen i kulturregion Trekantområdet siden starten i 2007. De involverede kommuner kan vælge mellem at fortsætte samarbejdet i Kulturregion Trekantområder og fortsat at få de statslige midler udbetalt til samarbejdet i kulturregionerne.
Hvis samarbejdet med kulturregionen fortsætter, vil kulturregionerne modtage et årligt statsligt tilskud svarende til det, som de har modtaget pr. år i kulturaftaleperioden 2021-2024. Hvis kommunerne ikke ønsker at fortsætte samarbejdet som kulturregion, vil det statslige tilskud blive fordelt ligeligt mellem de danske partnerkommuner. Hvis en enkelt kommune i en kulturregion ønsker at trække sig fra samarbejdet, vil midlerne ikke blive udbetalt til kommunen men i stedet blive udbetalt til kulturregionen. Slots- og Kulturstyrelsen forventer, at der vil være en nedre grænse for, hvor mange kommuner der må trække sig, før en kulturregion anses for at være opløst.
Hvis kommunerne ønsker at fortsætte samarbejdet i kulturregionerne, vil den væsentligste ændring være, at staten fremover ikke længere vil indgå som aftalepart i kulturregionen. Det betyder, at kulturministeriet ikke som hidtil vil forholde sig til, hvad kulturregionerne har af indsatser, så længe midlerne går til lokale kulturelle aktiviteter i kommunerne.
Kommunerne i Kulturregion Trekantområdet har i forvejen igangsat en proces for afklaring af ønsket om at fortsætte samarbejdet og indholdet i dette. Sagen blev senest drøftet på Børn, Kultur og Fritidsudvalgets møde 14. maj 2024.
På nuværende tidspunkt har Haderslev og Billund kommuner tilkendegivet, at man ønsker at fortsætte samarbejdet i Kulturregion Trekantområdet. Sagen forventes politisk behandlet i de øvrige kommuner i løbet af oktober.
Økonomi
Høring
Klima & bæredygtighed
Beslutning
Udvalget ønsker at fortsætte samarbejdet.
Behandlingsplan
202. Talent- og elitearbejde på kultur- og fritidsområdet - opfølgning
Sagsnummer: 2024-010904
Sagsbehandler: Henrik Louring
Præsentation
Opfølgning på drøftelse i Børn, Kultur og Fritidsudvalget den 13. august 2024 vedrørende mulighederne for arbejde med talent- og eliteudvikling på kultur- og fritidsområdet med udgangspunkt i kortlægning af kulturtalentmiljøer i fire kommuner.
Forvaltningen foreslår
- rapporten om kulturtalentmiljøer drøftes og tages til efterretning.
Sagsbeskrivelse
I Børn, Kultur og Fritidsudvalgets drøftelse af talent- og elitearbejde på kultur- og fritidsområdet blev der givet opbakning til en fortsat undersøgelse af perspektiver og muligheder for at fremme temaet.
I drøftelsen var der bl.a. fokus på:
- Perspektiver i forhold til markedsføring, branding og kommunal attraktivitet ved at have levende talentmiljøer. Der skal være et tydeligt "hvorfor".
- Sammenhæng med skole- og uddannelsesområdet, således at uddannelse kan forenes med dygtiggørelse i aktiviteten.
- Vigtigt at der både tænkes i muligheder på både kulturområdet og idrætsområdet.
- Opmærksomhed på ex. økonomiske barrierer for den enkelte, således at alle uanset økonomisk formåen kan være en del af et talentmiljø.
- Opmærksomhed på forskellen på, hvordan man kan arbejde med at finde sit talent (talentidentifikation), hvordan man efterfølgende kan arbejde med dette (talentudvikling) og at det handler om rammerne for dette og ikke ex. om tilskud til et individ (talentmiljø).
- Opmærksom på det lokale foreningsliv og den lokale forankring.
- Samarbejdsmuligheder ud over kommunegrænsen med eksisterende eller nye talentmiljøer.
Efterfølgende er der udarbejdet den færdige rapport og kortlægning af kulturtalentmiljøer uden for musikskolerne i Vejle, Haderslev, Kolding og Middelfart Kommuner. Rapporten er vedlagt som bilag. Forvaltningen vil kort præsentere rapportens fund i udvalgsmødet.
På den baggrund ser forvaltningen følgende muligheder for at undersøge sagen yderligere:
1) Invitere til dialogmøde med relevante foreninger på i første omgang idrætsområdet, som skal give yderligere indsigt i lokale ressourcer og potentialer.
2) Inspiration fra andre kommuner særligt inden for kulturtalentmiljøer.
Økonomi
Ingen.
Høring
Klima & bæredygtighed
Beslutning
Drøftet og taget til efterretning.
Behandlingsplan
Bilag
203. Regnskaber for selvejende haller 2023
Sagsnummer: 2024-005718
Sagsbehandler: Rikke Jørgensen
Præsentation
Orientering om regnskab 2023 for de selvejende haller
Forvaltningen foreslår
- at orienteringen tages til efterretning
Sagsbeskrivelse
Forvaltningen har modtaget og gennemgået årsregnskaberne for 2023 fra de selvejende haller; Brenderup Aktivitetscenter, Lillebælt Sport og Kultur; Vestfyns Kultur- og Idrætscenter samt Ejby-Hallerne.
Årsrapporter med dertilhørende resultatopgørelser, balancer og ledelsesberetninger er vedlagt som bilag til denne sag.
Der er generelt ikke revisionskommentarer i hallernes regnskaber, som giver anledning til særlig opmærksomhed eller forbehold.
Det kan konstateres, at Middelfart Kommunes tilskud til hallerne er anvendt til formålet og inden for de aftalte rammer.
I forbindelse med regnskabsaflæggelserne fra hallerne er revisionskravene til hallerne undersøgt og de nuværende krav om højeste revision fastholdes.
Lillebælt Sport og Kulturs driftsregnskab for 2023:
Årets resultatet viser et overskud på 349.316 kr. så den samlede egenkapital er positiv på 39.416.594 kr.
Brenderup Aktivitetscenters driftsregnskab for 2023:
Årets resultatet viser et overskud på 313.971 kr. så den samlede egenkapital er 2.877.070 kr.
Vestfyns Kultur og Idrætscenters driftsregnskab for 2023:
Årets resultat viser et overskud på 100.200 kr. så den samlede egenkapital er negativ på 508.224 kr. i alt.
Ejby-Hallernes driftsregnskab for 2023:
Årets resultat viser en overskud på 2.858 kr. så den samlede egenkapital er positiv på 1.587.202 kr.
Økonomi
Høring
Klima & bæredygtighed
Beslutning
Orienteringen taget til efterretning.
Behandlingsplan
Bilag
204. Budget 2025 - status Kultur og Fritid
Sagsnummer: 2024-013142
Sagsbehandler: Henrik Louring
Præsentation
Oversigt over budgetelementer på Kultur- og Fritidsområdet.
Forvaltningen foreslår
- at orienteringen tages til efterretning
- at udvalget giver forvaltningen input ift rammebesparelsen
Sagsbeskrivelse
Byrådet 2. behandler budget 2025 den 7. oktober 2024. I denne sag gives et kort overblik over de budgetelementer, der relaterer sig til Kultur- og Fritidsområdet.
Udvidelser - drift:
1) Kulturpuljen forhøjes med 45.000 kr. Beløbet vil blive tilført Kulturpuljen og indgår i rammen til fordeling.
2) Tilskud til hallerne forhøjes med 70.000 kr. Beløbet vil blive indført i grundtilskudsmodellerne til hallerne og fordeles således individuelt til hallerne efter denne model.
Herudover bemærkes det om ”Sindssyg God Søndag” og en række kulturarrangementer på Klimafolkemødet, at disse hidtil har været en del af Trekantområdets Festuge. Aftaleparterne er enige om, at begge dele skal fortsætte og vil arbejde for, at finansieringen fortsat er indeholdt i den kommende kulturaftale for Trekantområdet.
Udvidelser - anlæg:
1) I 2024 og 2025 er der afsat anlægstilskud på 7,964 mio. kr. i alt (brutto) til renovering af Strib Svømmehal. Der igangsættes nødvendige renoveringsopgaver i 2024 for 0,8 mio. kr. Middelfart Kommune godkender budgettet for projektet inden det kan igangsættes.
2) I 2024 er der afsat 2,5 mio. kr. i anlægstilskud til nødvendige opgraderinger, herunder sikkerhed og airfence ved Fjelsted Speedway Klub.
3) I 2024 er der afsat 5 mio. kr. til opdatering af handicaptoiletter, dommerfaciliteter og siddepladser ved Middelfart Stadion.
4) I 2024 er der afsat 0,25 mio. kr. til en opgradering af faciliteterne ved Middelfart Volleyklub.
Forvaltningen vil gå i gang med at tilrette processerne omkring disse anlægsprojekter og vil, når disse er afklaret, orientere nærmere herom. Midlerne udmøntes i et samarbejde med klubberne og suppleres af de midler, som klubberne selv måtte rejse.
Reduktioner - drift:
1) Rammebesparelse på 250.000 kr. på Kultur- og Fritidsområdet. I det vedhæftede notat er mulighederne beskrevet og behandlingen forventes at påbegynde i udvalgsmødet den 12. november.
2) Reduktion på 80.000 kr. i tilskud til aftenskoler - undervisningstilskud. Beløbet indgår i rammefordelingen af tilskuddet til aftenskolerne, som Fritidsrådet behandler i december i forbindelse med budgetfordelingen for 2025.
3) Besparelse på øget digital medbetjening og driftsbesparelse på biblioteket på 125.000 kr. Beløbet udmøntes i budgettet for 2025 på biblioteket.
Emner med relation til Kultur og Fritid:
- Havneområdet i Middelfart har i en årrække gennemgået store forandringer. For at skabe et attraktivt og tiltrækkende forløb langs havnen ønsker aftaleparterne at styrke mulighederne for at opleve området omkring Lillebæltsværftet og Gl. Havn, der sidste år blev udnævnt til Danmarks første ”kulturhavn”. Derfor bliver der afsat 2 mio. kr. til en gangbro på vandsiden af Lillebæltsværftet.
- Der sker en udvidelse af budgettet til events med 250.000 kr. årligt.
- Aftaleparterne afsætter 0,35 mio. kr. i 2024 til en opgradering af Ungdomshuset Walker, mens indretning af Middelfartsalen, som spillested, ikke er en del af aftalen.
- Aftaleparterne ser det ikke som realistisk at udskyde skolerenoveringer eller børnehavebyggeri for at prioritere en ny svømmehal. Derfor afsætter parterne ikke midler til at gå videre med projektet
- Aftaleparterne bekræfter, at samlingssalen ved Lillebæltsskolen og miljøet ved Tråden kassefinansieres.
Økonomi
Høring
Klima & bæredygtighed
Beslutning
Drøftet og taget til efterretning.
Behandlingsplan
Bilag
205. Orientering om omorganisering af specialpædagogerne og justering af praksis.
Sagsnummer: 2024-013813
Sagsbehandler: Louise Kjær Guul
Præsentation
VIVE (Det nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd) har i 2021-2022 gennemført en analyse af organisering af og praksis i inkluderende læringsmiljøer og specialpædagogisk støtte i Middelfart Kommune. Med baggrund i VIVES analyse har BUF udarbejdet et program, navngivet FIFA – ”Flere med i fællesskaber i almenområdet - Når det giver mening”.
Dagtilbud har i relation til FIFA programmet haft nedsat to arbejdsgrupper, hvor det ene formål har været at afdække behovet for støttepladser i to at vores institutioner. Det andet formål har været at udarbejde en prøvehandling for måden, vi anvender vores specialpædagogiske ressource i de pædagogiske læringsfællesskaber.
Forvaltningen foreslår
- at udvalget tager orienteringen om omorganisering af specialpædagogerne og justering af praksis i Dagtilbud til efterretning.
Sagsbeskrivelse
VIVE ( Det nationale Forsknings og Analysecenter for Velfærd) har i 2021-2022 gennemført en analyse af organisering af og praksis i inkluderende læringsmiljøet og specialpædagogisk støtte. Med baggrund i VIVES analyse har BUF udarbejdet et program, navngivet FIFA – ”Flere med i fællesskaber i almenområdet - når det giver mening” Her er der identificeret 8 spor der skal arbejdes videre med:
- Kommunal strategi
- a. Fælles børnesyn
- Justere praksis om handleguide
- Justere praksis om visitation og re-visitation
- Visitationsprocedure
- Brugen af Støttepladser
- Styrke den lokale kapacitet
- a. Specialpædagogernes rolle
- Styrke den centrale kapacitet
- Kompetenceudvikling for ledere og medarbejdere
- Udvikling og organisering af mellemformer
- a. Specialpædagogernes arbejdsfunktion
- Udvikling og sammenhænge i de forskellige tilbud
I dagtilbud var der behov for at gå i dybden med spor 3 og 4, og der blev derfor nedsat to arbejdsgrupper, som skulle arbejde med:
- Brugen af støttepladser
- Specialpædagogernes arbejdsfunktion/ organisering.
Resultatet af arbejdsgruppernes arbejde ses nedenfor:
1. Brug af støttepladser
Med baggrund i de spørgsmål og svar vi fik afdækket, nedlægges disse pladser nu.
2. Specialpædagogernes arbejdsfunktion og organisering
Der er udarbejdet en model, som tager hensyn til socioøkonomien i den enkelte daginstitution, hvor der er anvendt tal fra skoledistrikterne og andelen af 0-2 årige og 3-5 årige. Med baggrund i denne model og i tæt dialog med specialpædagogerne og lederne er der således udarbejdet en plan for organisering af specialpædagogerne pr. 1. januar 2025.
Der er ligeledes udviklet en prøvehandling om måden, hvorpå specialpædagogerne arbejder ind i daginstitutionerne. Prøvehandlingen bliver i øjeblikket afprøvet og justeret i 2 institutioner og i dagplejen forude for fuld udrulning januar 2025.
3. I forhold til spor 3, støtte til enkelte børn via visitation, lægges de midler, der i dag er i Dagtilbuds centrale budget ud til de enkelte institutioner svarende til en fordeling af 1.000.000 kr. Disse midler fordeles efter samme nøgle, som beskrevet under pkt. 2.
Derved skal institutionen ikke længere søge visitationen om midler. Der fastholdes dog visitation af børn til Chilis specialgruppe og en løbene visitation til børn med somatiske sygdomme, hvorfor der stadig vil være en central pulje på 500.000 kr..
Forude for beslutning har arbejdsgruppen under hele processen løbende været tilbage i baglandet hos både specialpædagogerne og lederne , for at få inddraget perspektiver og kvalificeret tiltag. Ligeledes er sagen behandlet i BUF MED.
På mødet vil dagtilbudschefen uddybe betydningen af omorganiseringen af specialpædagogerne og den planlagte justering af praksis, som træder i kraft 1. januar 2025 og præsenterer prøvehandlingen.
Der er aftalt løbende opfølgning på omorganiseringen og endelig evaluering i 2026
Økonomi
Ikke relevant
Høring
Ikke relevant
Klima & bæredygtighed
Beslutning
Orienteringen taget til efterretning.
Behandlingsplan
206. Implementeringen af et kommunalt lettilgængeligt tilbud for børn og unge i psykisk mistrivsel
Sagsnummer: 2024-002214
Sagsbehandler: Sara Lund Jensen
Præsentation
Forvaltningen har påbegyndt implementeringen af et kommunalt lettilgængeligt tilbud for børn og unge i psykisk mistrivsel. I sagen gives der en status for implementeringen.
Forvaltningen foreslår
- at udvalget tager orienteringen til efterretning.
Sagsbeskrivelse
Det et ved ændring af Sundhedsloven d. 23. maj 2024 besluttet, at alle kommuner skal etablere et lettilgængeligt behandlingstilbud til børn og unge i psykisk mistrivsel. Tilbuddet skal være fuldt implementeret ved udgangen af 2025.
Tilbuddet har til formål at give alle børn og unge i psykisk mistrivsel mulighed for afklaring og behandling uden for behandlingspsykiatrien. Ambitionen er, at alle børn og unge i psykisk mistrivsel skal have hurtig og ensartet adgang til behandling i forhold til deres individuelle behov, inden den psykiske mistrivsel forværres.
For at løse det formål, etableres et kommunalt tilbud, der er udgjort af tre dele:
1) Åben uvisiteret adgang for alle børn og unge til en forsamtale udført af en fagperson.
2) Vurdering af om barnet er i målgruppen for tilbuddet. Er det ikke det, skal det guides videre til anden relevant rådgivende/støttende indsats, fx eksisterende indsatser i kommunalt regi, i læringsmiljøet på skolen, i civilsamfundet eller eventuelt via en underretning til Familieafdelingen.
3) Oprettelse af et nyt behandlingstilbud, der som udgangspunkt består af dokumenterede/evidensbaserede metoder i form af manualbaserede behandlinger rettet mod en vifte af forskellige symptomer.
Behandlingsforløbene afvikles afstemt efter problemstilling, alder, modenhed og situation hos barnet eller den unge. Der tages konkret stilling til, om der er behov for individuel behandling, gruppebehandling og/eller forældretræning/-vejledning. Hvor det er relevant, kobles behandlingen til indsatser i barnets eller den unges miljø (indsatser i skole, familie mm.).
Tilbuddet målrettes for børn i børnehaveklasse og op til det 17. år.
Barnet eller den unge skal have let til moderat nedsat funktionsniveau grundet psykisk mistrivsel ved fx bekymring, tristhed, forstyrrede tanker om krop og mad, adfærdsvanskeligheder, selvskade, tvangstanker og -handlinger samt uro og uopmærksomhed.
Organisering og indhold
PPR er ansvarlig for implementering af behandlingstilbuddet, samt udførsel af behandlingen i tilbuddet. Der er udpeget en koordinator og prioriteret 3 årsværk i PPR til at foretage behandlingen, hvilket indledende gøres efter et terapikoncept, der hedder Mind my Mind. Behandlingen er udviklet af Psykiatrifonden og har fokus på depression, angst og adfærdsvan-skeligheder.
5 af psykologerne i PPR er uddannede til at foretage behandlingen, der er påbegyndt.
Forløb med Mind my Mind gør det muligt at give behandling til en bred målgruppe af børn og unge med flere forskellige symptomer på psykisk mistrivsel og større aldersspænd sammenlignet med andre terapikoncepter, hvilket gør, at flest mulige børn og unge kan modtage behandling.
Det forventes, at tilbuddet på sigt skal udvides med dele af et andet koncept, som er udviklet af Region Hovedstaden og kaldes STIME. Udvidelsen begrundes ved at dette koncept understøtter gruppeforløb, samt forløb for spiseforstyrrelser og selvskade.
For at sikre, at børn, unge og familier, der henvender sig, kan guides til en relevant indsats uden for tilbuddet, er der oprettet et nyt tværgående forum. Det er udgjort af medarbejderrepræsentanter fra Familiehuset, Ungeliv, PPR, Forvisitation samt Handicapteamet i Børn- og Ungeforvaltningen. Andre relevante medarbejdere kan kaldes ind.
Det undersøges, om der skal etableres en styregruppe for tilbuddet.
Henvendelser
Børn, unge og deres forældre kan henvende sig i tilbuddet uden henvisning eller visitation.
Der lægges kontaktinformation på kommunens hjemmeside ved e-mail og telefonnummer ultimo 2024. Derudover undersøges mulighederne for at lave en henvendelsesformular på hjemmesiden.
Efter henvendelse, skal det tilstræbes, at barnet eller den unge tilbydes en forsamtale inden for 14 dage.
Fagprofessionelle på skole- og uddannelsesområdet, den kommunale ungeindsats (KUI), Familie- og Forebyggelsesafdelingen, almen praksis, børneafdelinger på sygehuse og civil-samfundsorganisationer spiller en vigtig rolle i at gøre børn, unge og familier opmærksomme på tilbuddet og støtte dem i at henvende sig.
Der laves derfor en intern og ekstern informationskampagne medio 2025, der skal tydeliggøre tilbuddets formål, målgruppe og vejen til tilbuddet.
Økonomi
Kommunen har fået tilført midler til opgaven i forbindelse med 10-årsplan for psykiatrien og mental sundhed efter forhandlinger mellem KL og regeringen.
For 2024 er der tilført 1.868.000,00 kr., for 2025 tilføres 1.943.000,00 kr. og herefter bliver der årligt tilført 1.970.00,00 kr. til at løfte opgaven.
Høring
Ingen hørring, da kommunen ikke er forpligtet.
Klima & bæredygtighed
Beslutning
Orienteringen taget til efterretning.
Behandlingsplan
207. Budget 2025 - opfølgning på den del af budgettet, der vedrører Børn- og Ungeforvaltningen under Børn- Kultur og Fritidsudvalget.
Sagsnummer: 2024-013835
Sagsbehandler: Louise Kjær Guul
Præsentation
Onsdag den 11. september 2024 indgik et bredt flertal i Byrådet budgetaftale for de næste to år. Budgettet anden behandles med henblik på endelig vedtagelse af Byrådet den 7. oktober 2024.
Forvaltningen orienterer udvalget om den del af budgettet, der vedrører Børn- og Ungeforvaltningen under Børn- Kultur og Fritidsudvalget.
Forvaltningen foreslår
- at udvalget tager orienteringen til efterretning.
Sagsbeskrivelse
Onsdag den 11. september 2024 indgik et bredt flertal i Byrådet budgetaftale for de næste to år. Budgettet anden behandles med henblik på endelig vedtagelse af Byrådet den 7. oktober 2024.
Forvaltningen orienterer udvalget om den del af budgettet, der vedrører Børn- og Ungeforvaltningen under Børn- Kultur og Fritidsudvalget.
Udvidelser
Der tilføres driftsmidler i budgettet på følgende vis:
- Familie og Forebyggelse:
- Styrkelse af Ungeliv
- Dagtilbud:
- Højere kvalitet i daginstitutioner gennem opnormering af pædagogisk personale og mere tid til ledelse
- Legetøj og hjælpemidler i specialbørnehaven Chili (Byrådet besluttede her et højere beløb end Direktionens budgetforslag)
- Lønudgift til chauffør/pædagogmedhjælper og serviceudgifter til dagtilbudsbussen
- Unge
- Fritidsjobs til unge i kommunen (SoMe og ungeprogram)
Der tilføres anlægsmidler i budgettet på følgende vis:
- Familie og Forebyggelse:
- Udvidelse af Tandplejen
- Dagtilbud:
- Udvidelse og flytning af Solsikken til nye rammer
- Ny integreret daginstitution Børnehuset Naturbyen (institution nr. 2)
- Ny integreret daginstitution i Strib-området (institution nr. 3)
Råderum
I forhold til råderum er der peget på to investeringsforslag i Familie & Forebyggelse.
Men investeringsforslag menes, at Byrådet tilfører området midler, og at disse midler skal føre til en besparelse. Denne besparelse skal være større end tilførslen af midler, hvormed det vil føre til en faktisk budgetreduktion.
Det gælder følgende investeringer:
- Målrettet skolefraværsindsats og nedbringelse af tabt arbejdsfortjeneste
- Styrket forebyggelse i Familieafdelingen, i tæt samarbejde med skoler og dagtilbud
Økonomi
Afhænger af Byrådets forventede endelige vedtagelse af budgettet den 7. oktober 2024.
Høring
Ikke relevant.
Klima & bæredygtighed
Ikke relevant.
Beslutning
Orienteringen taget til efterretning.