Lokalplanområdets afgrænsning og placering ved Åvænget i den sydlige del af Harndrup.

Lokalplanområdets afgrænsning og placering ved Åvænget i den sydlige del af Harndrup.

Lokalplanområdet er beliggende i den sydlige del af Harndrup med vejadgang fra Åvænget mod nord.

Middelfart Kommune har på baggrund af et ønske fra Harndrup lokaludvalgs boliggruppe om at skabe et mere differenceret tilbud af boligtyper i området, samt et politisk ønske fra byrådet, igangsat processen med at udarbejde en lokalplan.

Formålet med den nye lokalplan er at give mulighed for at opføre boliger, både i form af åben-lav (villaer), herunder kompaktboliger, og tæt-lav-boliger (rækkehuse) i maksimalt 2 etager, da den eksisterende lokalplan for området kun giver mulighed for åben-lav boligbebyggelse i form af villaer. Lokalplanens formål er ligeledes at sikre vejadgang til boligområdet fra Åvænget, at udlægge grønne fælles fri- og opholdsarealer, samt at der udlægges areal til regnvandshåndtering og stiforbindelser.

Der er mulighed for at komme med bemærkninger til planforslagene.


Høring


Planforslagene er i offentlig høring i perioden fra den 4. september 2024 til den 6. november 2024.

Planforslagene kan ses som pdf på følgende link: Lokalplanforslag og kommuneplantillæg nr. 19 – Boligområde ved Åvænget i Harndrup og på bibliotekerne i Middelfart, Nørre Aaby, Strib og Ejby.


Hvis du har bemærkninger, indsigelser og/eller ændringsforslag til planforslagene skal de være os i hænde senest den 6. november 2024. Høringssvar skal sendes skriftligt via en af følgende muligheder:

Er du borger kan dit høringssvar sendes med sikker post til Teknik og Miljøforvaltningen via Mit ID på borger.dk.

Er du virksomhed kan dit høringssvar sendes med sikker post til Teknik og Miljøforvaltningen via medarbejdersignatur på Virk.dk.

Eller sendes til:
Teknik- og Miljøforvaltningen, Nytorv 9, 5500 Middelfart.

Vi gør opmærksom på, at der er åbenhed i myndigheders sagsbehandling. Indkomne bemærkninger er omfattet af reglerne om aktindsigt og vil desuden fremgå af de offentligt tilgængelige dagsordner for udvalgs- og byrådsmøderne.


Midlertidige retsvirkninger


Fra og med 4. september 2024 (datoen for offentliggørelse) må ejendomme, der er omfattet af planforslaget, ikke bebygges eller i øvrigt udnyttes på en måde, der skaber risiko for en foregribelse af den endelige plans indhold. Bestemmelsen finder kun anvendelse indtil lokalplanen er vedtaget endeligt og offentliggjort, dog højst 1 år efter offentliggørelsen af forslaget.

Efter udløbet af fristen for indsigelser kan Byrådet tillade, at en ejendom, der er omfattet af planforslaget, bebygges eller udnyttes efter forslaget, såfremt dette er i overensstemmelse med kommuneplanen og der ikke er tale om at påbegynde et større byggearbejde mv.


Screening efter lov om miljøvurdering


Der er gennemført en screening af planforslagene i henhold til Lov om miljøvurdering og på den baggrund truffet afgørelse om ikke at udarbejde en egentlig miljøvurdering. Screeningen kan ses via følgende link:

Miljøscreeningen offentliggøres på kommunens hjemmeside og plandata.dk den 4. september 2024.


Høring om tilbageførsel af byzoneareal til landzone og ophævelse af lokalplan

Sideløbende med den offentlige høring af kommuneplantillæg nr. 19 foretages en høring vedrørende tilbageførsel af byzoneareal til landzone og ophævelse af lokalplan ”FH4 - Boligområde - ved Åvænget”. Ejere af matr.nr. 52a, Harndrup By, Harndrup og eventuelle parter har modtaget et høringsbrev med mulighed for at komme med bemærkninger senest d. 6. november 2024.


Middelfart Kommune har gennemført en miljøscreening af forslaget om ophævelse af del af Lokalplan ”FH4 – Boligområde - ved Åvænget”. Den planlagte anvendelse vurderes ikke at påvirke miljøet væsentligt efter de kriterier, der fremgår af ”Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM)”. Screeningen kan ses ved henvendelse til Middelfart Kommune. Afgørelsen kan påklages til Planklagenævnet. Klagefristen er 4 uger fra den dag afgørelsen er offentlig bekendtgjort. Dvs. at klagefristen er den 2. oktober 2024.


Klagevejledning – screening efter lov om miljøvurdering


Hvis du ønsker at klage over afgørelsen efter lov om miljøvurdering, kan du klage til Planklagenævnet. Fristen for at klage udløber 4 uger efter miljøscreeningen er offentliggjort.

Du klager via Klageportalen, som du finder på https://www.borger.dk/ og https://virk.dk/. Du logger på ligesom du plejer, typisk med NEM-ID. Klagen sendes gennem Klageportalen til den myndighed, der har truffet afgørelsen. En klage er indgivet, når den er tilgængelig for myndigheden i Klageportalen. Når du klager, skal du betale et gebyr. Du betaler gebyret med betalingskort i Klageportalen. Klagegebyrets størrelse kan ses på nævnets hjemmeside https://naevneneshus.dk/.

Planklagenævnet skal som udgangspunkt afvise en klage, der kommer uden om Klageportalen, hvis der ikke er særlige grunde til det. Hvis du ønsker at blive fritaget for at bruge Klageportalen, skal du sende en begrundet anmodning til Teknik- og Miljøforvaltningen Nytorv 9, 5500 Middelfart eller med sikker post til Teknik og Miljøforvaltningen via Mit ID på borger.dk: https://nemlog-in.mitid.dk/login.aspx/mitid  Middelfart Kommune videresender herefter anmodningen til Planklagenævnet, som træffer afgørelse om, hvorvidt din anmodning kan imødekommes.

Vil man anlægge retssag, skal man gøre det inden 6 måneder, jf. planlovens § 62, stk. 1.


Yderligere information


Eventuelle spørgsmål kan rettes til byplanlægger Emily B. Temple emily.b.temple@middelfart.dk  eller på tlf. 2497 0726.
Plan & Byg