Middelfart Kommune uddeler hvert år Klimastafetten til personer, foreninger, virksomheder eller organisationer, der går forrest i den grønne omstilling og inspirerer til klimavenlige tiltag.

Klimastafetten består af to priser: en til Årets Klimaprojekt og en til Årets Klimafighter.

I år vandt Middelfart Gymnasium & HF prisen for Årets Klimaprojekt for sit arbejde med at engagere både elever og ansatte i klimaarbejdet bl.a. gennem skolens Miljøudvalg. Det har både resulteret i mere samkørsel, lavere energiforbrug og mere vild natur på skolens arealer. Gymnasiet er desuden medlem og medstifter af Gymnasieskolernes Klimaalliance, der laver klimainitiativer på tværs af skoler.

Underviser og tovholder for gymnasiets Miljøudvalg Anders Frikke peger på, at prisen er elevernes fortjeneste:

Vi er meget stolte af de unges arbejde. Som undervisere sætter vi rammerne for, at eleverne kan udfolde sig. Og det må man så sandelig sige, at de har gjort. Vi kan ikke redde verden fra vores skole alene, men eleverne sørger for at, at vi tager vores tørn og bruger tid på at både at inspirere og blive inspireret af andre gymnasier. Derfor er jeg meget glad for at se, eleverne bliver hyldet for deres indsats.

Elbilentusiasten Bent Vistisen vandt prisen som Årets Klimafighter for sit mangeårige virke for at sikre gode vilkår for elbilister i kommunen og for altid at stille sin ekspertise til rådighed for både medborgere, erhvervsliv og Middelfart Kommune.

En pris der betyder meget for Bent Vistisen:

Det er et stort skulderklap at modtage Klimastafetten. For mig er det en fornøjelse at være med til at sprede idéer og plante frø. Elbilismen er i dag langt mere almindelig, end da jeg i 2012 købte min første elbil. Men der er stadig et stykke vej, så jeg fortsætter arbejdet for at sikre god og åben ladeinfrastruktur i det offentlige rum, der er tilgængelig for alle. Der skal også større fokus på elektrificering af gods- og varetransporten. Jeg drømmer om en dag i nær fremtid at sidde på en fortovscafé og få en kop kaffe og flødeskumskage uden at skulle sidde i støj og os. Det må være målet.

Priserne blev overrakt af formand for Klima-, natur- og genbrugsudvalget Jacob Nielsen til en morgensamling på Middelfart Gymnasium & HF.

I alt var der fem nominerede til de to klimapriser.

Årets vindere er udpeget af et bedømmelsesudvalg bestående af en borger, vinderne fra sidste år samt repræsentanter fra byråd, erhvervsliv og forvaltningen i Middelfart Kommune.

Læs mere om Klimastafetten på Klimalaboratoriets hjemmeside

Se billeder fra prisuddelingen