Middelfart Kommune godkender udviklingsplan: Nyt bolig- og erhvervsområde bliver unikt

Byrådet i Middelfart Kommune har vedtaget udviklingsplanen for Falstersvejkvarteret, som er et af Middelfarts ældste erhvervsområder på 32 hektar.

 
 
 
Pressemeddelelse
11. januar 2024
 
 
 
 

Middelfart Kommune godkender udviklingsplan: Nyt bolig- og erhvervsområde bliver unikt

 
 
 
 
Falstersvejkvarteret.jpg
 
 
 
 

Byrådet i Middelfart Kommune har vedtaget udviklingsplanen for Falstersvejkvarteret, som er et af Middelfarts ældste erhvervsområder på 32 hektar.

 
 
 
 

Falstersvejkvarteret er og skal vedblive at være en særlig del af Middelfart. Og i fremtiden skal det være et oplevelsesrigt og diverst bykvarter med cirka 800 boliger, hvor byudvikling gentænkes i et ressourcebevidst, cirkulært og regenerativt perspektiv.

 

Sådan kan udviklingsplanen for Falstersvejkvarteret, som er blevet vedtaget af Middelfart Kommune, beskrives i kort form. Med de store ambitioner er næste skridt nu en videreførelse af arbejdet i mindre delområder, hvor kommunen inviterer til dialog om grundejernes planer og ønsker i forhold til udviklingsplanen.

 

- Udviklingsplanens overordnede grundtanke er, at udviklingen af området skal tage udgangspunkt i de kvaliteter, ressourcer og historier, der allerede er. Det skal gøres for at understøtte områdets identitet og bæredygtighed, og samtidig understreger vi endnu engang Middelfart Kommunes stærke klima- og bæredygtighedsdagsorden, siger borgmester Johannes Lundsfryd Jensen og fortsætter:

 

- Bygninger og beplantning bevares i videst muligt omfang for at respektere områdets industrielle arv og unikke karakter, samtidig med at det omdannes til et moderne, bæredygtigt og mangfoldigt bykvarter med cirka 800 boliger.

 

- Vi vil skabe et attraktivt bykvarter, som tilbyder et bredt udvalg af boligtyper, ejerformer og aktiviteter for alle aldre og livsstile. Vi vil skabe et bykvarter, hvor fællesskab og ressourcebevidsthed er i centrum, siger borgmesteren.

 

Falstersvejkvarteret er et af Middelfarts ældste erhvervsområder, der har en attraktiv placering tæt ved midtbyen, og som ønskes omdannet til et blandet bolig- og erhvervsområde. Der har siden foråret 2023 kørt en proces med borgere, interessenter og grundejere i området om områdets udvikling, og der foreligger nu en udviklingsplan, som er udarbejdet af Middelfart Kommune, Grandville og Schønherr.

 

En af de første, som vil være klar til at bygge i Falstersvejkvarteret, er AG Gruppen, som ejer Fynsvej 9 - "Toyota-grunden" - ud til Jyllandsvej.

 

- Vi har hos AG været meget glade for hele forløbet i tilblivelsen af udviklingsplanen. Særligt tankerne om byliv, bevaring af områdets identitet og konvertering af eksisterende bygningsmasse hilser vi velkomment. Vi ser frem til at deltage i realiseringen af et nyt og interessant bykvarter i Middelfart, siger Robin Feddern, bestyrelsesformand AG Gruppen.

 

Udviklingsplanen indeholder strategier for følgende temaer:

  • Byliv: Der arbejdes med dette fra starten, både i midlertidige aktiviteter og i projekterne. Der skal tænkes byliv før byrum før bygninger.
  • Bevaring og cirkularitet: Eksisterende bygninger skal som udgangspunkt bevares, og materialer skal genbruges, hvor det overhovedet er muligt. Dette skal der arbejdes med ud fra en ny helhedsorienteret model.
  • Identitet: De bevarede industri- og erhvervsbygninger, byrummene og historien skal understøtte områdets særlige identitet - det skal være et unikt område.
  • Natur, biodiversitet og regnvand: Der skal være masser af grønt, både på grund af den rekreative og naturmæssige værdi og for at bidrage til gode og nytænkende løsninger for håndtering af regnvand.
  • Mobilitet og parkering: De bløde trafikanter skal i højsædet, og der skal arbejdes med biltilgængelighed og parkering på nye måder, så biler dominerer området mindst muligt.
  • Organisering og realisering: Kommunen faciliterer og understøtter omdannelsen i samarbejde med grundejerne.

Der arbejdes desuden videre med sammenhængene mellem Falstersvejkvarteret og Trafikhavnen, herunder hvordan de to nye byområder kan supplere hinanden bedst muligt med deres forskellige profiler, og hvordan der kan sikres en god rækkefølge og takt i boligudbygningen.

 

Ligesom der under arbejdet med udviklingsplanen har været dialog med grundejere og borgere, skal også det videre arbejde med udviklingen af området ske i dialog. Der vil i løbet af de kommende måneder blive inviteret til dette.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Borgmester Middelfart Kommune, Johannes Lundsfryd Jensen, tlf.: 25 28 41 42

 

Byudvikler Middelfart Kommune, Tabita Nyby, tlf.: 20 48 05 46

 
 
 
 
     
 
 
 
 

I Middelfart Kommune forbinder vi tingene. Vi forbinder historie og fremtid i udviklingen af Danmarks vækstcentrum. Vi forbinder væksten med en bæredygtig omstilling. Vi forbinder mennesker, der er forskellige, i stærke fællesskaber. Og vi forbinder helt bogstaveligt Danmark, øst og vest. Broerne til alting begynder her.