Under årets tema ”Klimahandling sammen” dannede Klimafolkemødets 12 scener rammen om over 200 debatter og workshops, hvilket dermed gjorde det til det største Klimafolkemøde nogensinde. Derudover kom mere end 100 boder med tips og tricks til, hvordan Klimafolkemødets gæster kan gøre en forskel hjemme og på arbejdspladsen.

Det rekordstore program havde tilsyneladende fået flere til at finde interesse i at deltage i Klimafolkemødet 2022, som arrangeres af Region Syddanmark og Middelfart Kommune. Der blev nemlig sat publikumsrekord med 21.000 besøgende.

- Klimaforandringerne er en global trussel, som rigtig mange bekymrer sig om, men som ingen kan afværge alene. Det sætter Klimafolkemødet øverst på dagsordenen, og jeg glæder mig over, at Klimafolkemødet vokser og er blevet den platform for dialog og debat, som vi har ønsket at skabe, siger Stephanie Lose, regionsrådsformand Region Syddanmark, og tilføjer:

- Det rekordstore besøgstal viser, at borgere, virksomheder, foreninger, NGO’er, meningsdannere og beslutningstagere fra hele landet har brug for at mødes på kryds og tværs. Det viser også, at der er en kæmpe vilje til og interesse for at finde bæredygtige løsninger i fællesskab, hente inspiration og sætte skub i de afgørende klimahandlinger.

Middelfart Kommune glæder sig også over, at der er blevet sat publikumsrekord med mere end dobbelt så mange besøgende som i 2021, hvor der var mellem 8.000-10.000 besøgende til den nationale begivenhed.

- Vi vil gerne have, at det her skal være hele Danmarks Klimafolkemøde, og det må vi i den grad sige, at årets antal af besøgende er et vidne på. Gæster på tværs af alder, uddannelse og geografi mødte hinanden og fik udvekslet viden og inspirerede hinanden, siger Johannes Lundsfryd, borgmester Middelfart Kommune, og fortsætter:

- Vi vil skabe et klimamøde, hvor vi deler gode idéer og inspirerer hinanden. Det skal være noget, hvor alle føler sig velkommen, og hvor alle kan blive inspireret. Så vi har lagt lag på og har opgraderet på den folkelige del, hvilket har vist sit værd. Dette års Klimafolkemøde var derfor et sandt folkemøde.

Klimafolkemødet vender tilbage i 2023 fra 31. august til 2. september.