Affald i naturen er noget skidt! Det er grimt at se på og det er spild af ressourcer. Det kan vi vist alle blive enige om. Vidste du f.eks. at der er plastik i et cigaretskod? Og at cigaretskod er det stykke affald der findes mest af i Danmark - på flest steder og i størst antal? Det må vi gøre noget ved! Og vi kan hver især gøre en hel del med vores adfærd, men sammen kan vi gøre en kæmpe forskel.

Derfor sætter Middelfart Kommune nu yderligere fokus på netop dette tema, og det sker som en del af konceptet Ren Natur, der ejes og drives af organisationen Hold Danmark Rent. Ren Natur er designet til at binde kommuner, virksomheder og frivillige sammen i en bestræbelse på at skabe et endnu renere Danmark uden affald i naturen. Formålet at skabe bevidstgørelse om henkastet affald, samtidig med at sammenholdet styrkes lokalt. Og dette sker igennem meningsfulde indsamlingsaktiviteter og en økonomisk indsprøjtning til det lokale foreningsliv.

Under ledelse af Hold Danmark Rent har vi udvalgt særlige indsamlingsruter i vores nærmiljø og disse ruter finder du nu på Ren Naturs hjemmeside, hvor du også kan tilmelde din forening. Så hvis din forening også har lyst til at give en hånd til vores lokale miljø, samtidig med at I kan tjene sponsorpenge til jeres forening, så er det nu I skal slå til.

I 2022 samlede mere end 500 foreninger, i 41 kommuner, i alt godt 2 mio. stykker henkastet affald i regi af Ren Natur. Der er således tale om en betydelig oprydning på arealer, hvor der ellers er sjælden drift. Men ikke mindst bevidstgørelsen om en ren natur spiller en stor rolle og spreder sig forebyggende som ringe i vandet, når foreningerne selv og forbipasserende får fokus på problemet.

Tilmeld jer nu og læs mere om Ren Natur via konceptets hjemmeside www.rennatur.org